Cancelarul Merkel denunță, de Ziua Holocaustului, ascensiunea antisemitismului în Germania

  • 27 Ianuarie 2018 15:45
Cancelarul Merkel denunță, de Ziua Holocaustului, ascensiunea antisemitismului în Germania

Cancelarul german Angela Merkel a denunțat sâmbătă, cu ocazia Zilei de comemorare a victimelor Holocaustului, resurgența antisemitismului în țara sa, transmite AFP.

Este mai necesar ca oricând să ne aducem aminte de milioanele de victime ale Shoah, pentru că „antisemitismul, rasismul și ura față de celălalt sunt mai de actualitate decât a fost cazul în trecut”, a declarat cancelarul german, în podcast-ul său săptămânal.

„Este de neconceput și constituie o rușine să vedem că nicio instituție evreiască nu poate funcționa fără protecție din partea poliției, fie că este vorba de o școală, o grădiniță de copii sau o sinagogă”, a adăugat dna Merkel.

Ea și-a reafirmat sprijinul față de crearea unui post special de comisar pe problema combaterii antisemitismului, în viitorul guvern german, dacă blocul său conservator și social-democrații vor ajunge la un acord de coaliție definitiv.

Autoritățile germane sunt preocupate de ascensiunea antisemitismului în Germania, provenit atât din mediile de extremă dreapta, dar și, mai recent, din partea unor imigranți musulmani.

O manifestație recentă în centrul Berlinului, în care au fost arse steaguri israeliene, în semn de protest față de recunoașterea de către SUA a Ierusalimului drept capitala Israelului, a provocat o puternică emoție în Germania.

La 27 ianuarie 1945, trupele sovietice au eliberat lagărul de exterminare nazist de la Auschwitz. Începând din 1996, Germania comemorează în fiecare an în această zi victimele nazismului.

Parlamentul german are programată miercuri o ședință specială pe această temă, cu mărturii ale unor supraviețuitori ai lagărelor naziste.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău