Cancelarul german Olaf Scholz se opune ferm livrării de rachete Taurus către Kiev

  • 26 Februarie 18:46
Cancelarul german Olaf Scholz se opune ferm livrării de rachete Taurus către Kiev

Cancelarul german Olaf Scholz a exclus din nou luni livrarea de rachete de croazieră Taurus în acest moment către Ucraina, explicând că astfel dorește să evite riscul ca Germania să se trezească implicată în război, relatează DPA, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

"Sunt surprins că pe unii nu-i mișcă asta, că ei nici măcar nu se gândesc dacă ceea ce facem noi ar putea duce la participarea în război", a declarat Scholz luni la o conferință la Berlin.

"Este o armă cu o rază foarte mare de acțiune. Iar ceea ce fac britanicii și francezii în privința controlului țintei și a controlul traiectoriei aferente nu se poate face în Germania. Oricine a avut de-a face cu acest sistem știe asta", a explicat Scholz, adăugând că este surprins că această problemă este ridicată în permanență.

Scholz a declarat că este "foarte iritat" de "lipsa de echilibru" între ceea ce este cu adevărat necesar acum și dezbaterea pe marginea acestui sistem.

"Ceea ce îi lipsește Ucrainei este muniția de toate calibrele și de orice rază de acțiune, dar nu și acest lucru crucial din partea Germaniei", a spus cancelarul german, răspunzând la întrebări legate de sistemul respectiv de rachete.

Rachetele de croazieră Taurus sunt lansate din avioane și pot lovi ținte aflate la o distanță de până la 500 de kilometri, cu o mare precizie. Ucraina dorește să le folosească pentru a întrerupe aprovizionarea trupelor rusești de pe front.

Kievul a solicitat în repetate rânduri rachete Taurus de fabricație germană, argumentând că acestea sunt cele mai potrivite arme pentru a lovi ținte militare ruse aflate mult în spatele liniilor frontului în zonele ocupate din Ucraina, notează DPA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău