Cancelarul german Olaf Scholz: „Putin este hotărât să cucerească anumite părți ale Ucrainei”

  • 11 Decembrie 2022 12:50
Cancelarul german Olaf Scholz: „Putin este hotărât să cucerească anumite părți ale Ucrainei”

Vladimir Putin este hotărât să cucerească anumite părți ale Ucrainei și nu are nicio rezervă în agresiunea sa, spune cancelarul german, Olaf Scholz, care de la invazia Rusiei în Ucraina a vorbit la telefon cu președintele rus mai mult decât majoritatea celorlalți lideri occidentali, scrie digi24.ro.

„De câte ori vorbesc cu Putin, spune foarte clar că pentru el este vorba despre a cuceri ceva. Vrea pur și simplu să cucerească o parte a teritoriului ucrainean, prin violență”, a spus Scholz, sâmbătă. De la invazia Rusiei în Ucraina, în 24 februarie, cancelarul german a vorbit cu președintele rus mai mult decât majoritatea celorlalți lideri occidentali.

Ultima discuție telefonică a fost în 2 decembrie și a durat o oră, scrie digi24.ro.

Scholz spune că nu este clar câți soldați ruși au murit până acum pe frontul din Ucraina, dar numărul acestora ar putea ajunge până la 100.000. „Am văzut brutalitatea de care este capabil președintele rus: în Cecenia, unde practic a eradicat întreaga țară, sau în Siria. Nu are nicio reținere. Suntem de păreri complet diferite. Cu toate acestea, voi continua să vorbesc cu el pentru că vreau să trăiesc momentul în care este posibil să ieșim din această situație.

Și asta nu este posibil fără a vorbi unul cu celălalt”, a mai spus cancelarul german.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău