Cancelarul german îi cere lui Putin să-și retragă trupele din Ucraina. Kremlinul a lansat un atac masiv cu drone asupra Ucrainei

  • 18 Noiembrie 2023 16:33
Cancelarul german îi cere lui Putin să-și retragă trupele din Ucraina. Kremlinul a lansat un atac masiv cu drone asupra Ucrainei

Cancelarul german Olaf Scholz i-a cerut sâmbătă președintelui rus Vladimir Putin să facă primul pas în vederea unei soluționări pașnice a conflictului din Ucraina, retrăgându-și trupele din țara vecină, relatează Agerpres. Rusia a lansat un atac masiv cu drone asupra Ucrainei în noaptea de vineri spre sâmbătă, lovind elemente de infrastructură în sudul și nordul țării.

"Trebuie să-și retragă trupele", a declarat Scholz în timpul unei vizite la Nuthetal, în landul Brandenburg.

Totuși, nu există semnale că acest lucru se întâmplă, a apreciat Scholz, întrebat fiind dacă sunt posibile negocieri de pace. Putin nu trebuie să reușească în obiectivul său de a folosi forța pentru a anexa părți dintr-o țară vecină, a insistat cancelarul german.

Scholz a dat din nou asigurări Ucrainei că se poate baza pe sprijinul Germaniei în lupta sa împotriva invaziei ruse, oricât timp va fi nevoie.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 29 din cele 38 de drone Shahed, de producție iraniană, lansate de pe teritoriul rus, potrivit sursei citate.

Forțele aeriene au declarat, într-un comunicat, că atacul care a vizat numeroase regiuni ucrainene a început vineri la ora locală 20:00 (18:00 GMT) și s-a încheiat sâmbătă, la 4 dimineața.

Comandamentul militar sud a anunțat că o infrastructură energetică din Odesa, în sud, a fost lovită. O clădire administrativă a fost totodată avariată, iar un civil a fost rănit în atac, potrivit unei postări pe aplicația de mesagerie Telegram.

În regiunea Cernigău, din nordul Ucrainei, aflată la granița cu Rusia și Belarus, două clădiri de infrastructură au fost avariate în atacul din timpul nopții, potrivit armatei ucrainene.

Dronele au vizat și Kievul, în al doilea atac de acest fel din această lună, au anunțat oficiali ucraineni, care au adăugat că toate dronele lansate asupra capitalei ucrainene au fost doborâte

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău