Cancelarul german dă asigurări Ucrainei cu privire la sprijinul său în fața amenințării ruse

  • 31 Decembrie 2021 14:19
Cancelarul german dă asigurări Ucrainei cu privire la sprijinul său în fața amenințării ruse

Olaf Scholz și-a exprimat vineri, în primul său discurs de Anul Nou în calitate de cancelar german, sprijinul pentru Ucraina care se teme de o invazie rusă, insistând asupra ''inviolabilității'' granițelor europene, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''În ceea ce privește Ucraina, ne sunt prezentate noi provocări. Inviolabilitatea frontierelor este un bun prețios și nenegociabil', a afirmat cancelarul social-democrat.

Acest avertisment clar adresat Rusiei este mai degrabă neobișnuit pentru un mesaj de Anul Nou adresat în mod tradițional chestiunilor interne.

O convorbire telefonică, ca parte a eforturilor de calmare a crizei ruso-occidentale din jurul Ucrainei este prevăzută la începutul lunii ianuarie între reprezentanți german și rus, chiar înainte de discuțiile dintre Moscova și Washington.

Olaf Scholz a indicat că ''cooperarea transatlantică'' este ''esențială pentru securitatea în Europa'' și a pledat în special pentru o ''cooperare internațională'' mai mare și o ''Europă mai suverană și puternică''.

''Cooperarea internațională este importantă (...) De aceea continuăm să lucrăm pentru succesul Uniunii Europene'', a explicat el.

''Obiectivul nostru este o Europă suverană și puternică. O Europă care trăiește în conformitate cu valorile sale comune ale păcii, ale statului de drept și democrației'',a subliniat cancelarul german.

La 1 ianuarie, Germania va prelua președinția rotativă a G7 și va găzdui un summit al liderilor săi în Bavaria, între 26 și 28 iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău