Cancelarul Austriei vizitează Belgradul

  • 05 Noiembrie 2018 11:25
Cancelarul Austriei vizitează Belgradul

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, vizitează astăzi Belgradul, unde va avea întrevederi separate cu președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, și cu premierul Serbiei, Ana Brnabic, transmite RADOR

Principalele teme de discuție vor fi relațiile bilaterale, dialogul Belgrad-Pristina și procesul de apropiere a Serbiei de Uniunea Europeană - anunță presa austriacă. Într-o perioadă foarte scurtă, aceasta este a doua vizită la Belgrad a unui oficial de rang înalt din Austria.

Înainte cu câteva săptămâni, Belgradul a fost vizitat, la invitația președintelui Serbiei, de președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, iar la mijlocul lunii noiembrie este planificată și vizita la Belgrad a președintelui parlamentului de la Viena, Wolfgang Sobotka.

După vizita la Belgrad, marți, cancelarul Austriei va vizita Pristina, unde are programate întâlniri cu președintele Kosovo, Hashim Thaci, și cu premierul Kosovo, Ramush Haradinaj. În Kosovo, Kurz va vizita și contingentul de 417 militari austrieci din cadrul KFOR.

Înainte de vizită, Kurz a declarat că se așteaptă ca vizita sa să fie înțeleasă drept un semnal clar de sprijin pentru Balcanii de Vest în procesul de apropiere de UE. În timpul vizitei, el dorește "să încurajeze Belgradul și Pristina să avanseze în cadrul dialogului", deoarece progresul acestui proces reprezintă o condiție pentru aderarea la UE. "UE va fi întreagă doar atunci când statele din Balcanii de Vest vor fi membre UE" - a transmis Kurz.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău