Cancelarul Austriei: Sancțiunile UE contra Rusiei includ gazoductul Nord Stream 2

  • 21 Februarie 2022 19:15
Cancelarul Austriei: Sancțiunile UE contra Rusiei includ gazoductul Nord Stream 2

Pachetul de sancțiuni pregătit de Uniunea Europeană în cazul în care Rusia invadează Ucraina include măsuri care vizează gazoductul Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania, a anunțat luni cancelarul austriac Karl Nehammer.

„Certificarea (conductei) va fi atunci oprită (dacă Rusia invadează). Nu există niciun dubiu în acest sens. Prin urmare, aceasta înseamnă că Nord Stream 2 face parte din sancțiuni”, a spus oficialul austriac la o conferință de presă, transmite DIGI24.

Gazoductul, care ar urma să livreze gaz rusesc în Germania, ocolind Ucraina, nu este încă operațional, fiind așteptate aprobările autorităților de reglementare din Germania și UE, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Washingtonul a avertizat deja că Nord Stream 2 nu va intra în funcțiune dacă Moscova va ataca Ucraina.

Uniunea Europeană nu va impune deocamdată sancțiuni Rusiei, a declarat luni șeful diplomației europene Josep Borrell, respingând astfel un apel al ministrului de Externe ucrainean ca aceste sancțiuni să fie impuse acum, Kievul considerând că în acest fel Rusia ar fi descurajată să lanseze un atac contra Ucrainei. La o reuniune desfășurată luni la Bruxelles, miniștrii europeni de Externe au aprobat un pachet de ajutor financiar pentru Ucraina constând într-un împrumut de 1,2 miliarde de euro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău