Cancelarul austriac Sebastian Kurz este de părere că UE ar trebui să ia în considerare sancțiuni împotriva Turciei

  • 07 Septembrie 2020 14:34
Cancelarul austriac Sebastian Kurz este de părere că UE ar trebui să ia în considerare sancțiuni împotriva Turciei

Uniunea Europeană ar trebui să adopte sancțiuni împotriva Turciei dacă aceasta va continua să încalce drepturile omului și suveranitatea Greciei în Mediterana de Est, afirmă cancelarul austriac Sebastian Kurz, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

"Este periculos să lăsăm impresia că folosim standarde duble. Este corect să adoptăm sancțiuni împotriva Belarusului, dar ce facem cu Turcia?", a spus Kurz într-un interviu pentru cotidianul italian La Repubblica.

În Turcia "există jurnaliști și membri ai opoziției în închisoare. Iar acum are loc o încălcare a dreptului internațional împotriva Greciei. Iar noi ce facem? Din punctul meu de vedere, nu este sustenabil să acceptăm mereu comportamentul" președintelui turc Recep Tayyip Edrogan, a adăugat el.

"Vrem să fi trasate linii roșii clare. Iar dacă ele sunt încălcate, vrem să existe consecințe, până la sancțiuni. Grecia este membru al UE și, pentru mine, comportamentul Turciei este inacceptabil", a mai spus Kurz.

Grecia și Turcia sunt blocate într-o dispută privind explorările de gaz în larg. UE este de partea Turciei, spunând că Ankara face prospecțiuni pentru gaz natural în ape care fac parte din zona economică exclusivă a Atenei, notează AFP.

În interviu, Kurz l-a acuzat de asemenea pe Erdogan că se folosește de "migranți ca armă de șantaj împotriva UE", făcând referire la trecerile ilegale de frontieră între Turcia și Grecia.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău