Cancelaria Federală a Germaniei este impresionată de realizările Republicii Moldova

  • 10 Iulie 2014 18:07
Cancelaria Federală a Germaniei este impresionată de realizările Republicii Moldova

Cancelaria Federală a Germaniei este impresionată de realizările Republicii Moldova în procesul apropierii de Uniunea Europeană.

Declarația cancelarului Angela Merkel a fost făcută în cadrul întrevederii cu premierul Iurie Leancă, primit astăzi cu onoruri militare la Berlin. Cei doi oficiali au discutat despre reformele din Republica Moldova, perspectiva europeană a țării noastre, problema transnistreană și situația din regiune. Cu detalii Ina Guțu

Republica Moldova are nevoie de sprijin pentru etapa următoare în parcursul european, a declarat premierul Iurie Leancă, după întrevederea cu cancelarul german Angela Merkel. În același timp autoritățile de la Chișinău ar trebui să se axeze pe implementare Acordului de Asociere pentru a demonstra că moldovenii sunt europeni nu doar în virtutea așezării geografice dar și a standardelor și valorilor pe care le împărtășesc. Iurie Leancă:

Premierul Iurie Leancă a subliniat importanța Parteneriatului Estic pentru Republica Moldova, care a reușit să se asocieze la Uniunea Europeană și a obținut regim liberalizat de vize. În același timp, criza fară precedent din regiune lasă loc, potrivit lui Iurie Leancă,  de câteva învățăminte:

La rândul său cancelarul germna Angela Merkel, a salutat ratificarea Acordului de Asociere de către Parlamentul de la Chișinău și a spus că urmează ca prevederile acestuia  să fie aplicate mai ales în justiție, pentru a spori încrederea cetățenilor în acest domeniu. Înaltul oficial de la Berlin s-a referit și la problema transnistreană.

„Cu referire la conflictul transnistrean trebuie spus faptul că a fost o temă pe care am discutat-o des cu autoritățile din Moldova, dar și cu președintele Rusiei. Vom insista, în continuare, pe identificarea unei soluții”.

Cu prilejul vizitei premierului la Berlin, a fost organizat un forum al oamenilor de afaceri, în vederea extinderii investițiilor directe germane în țara noastră, odată cu intrarea în vigoare a Acordului privind Spațiul de Comerț Liber Aprofundat și Cuprinzător, prevăzut de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău