Cancelaria de stat a contestat în instanțele de judecată cele șase Planuri Urbanistice Zonale, votate de Consiliul Municipal Chișinău

  • 18 Ianuarie 2023 12:13
Cancelaria de stat a contestat în instanțele de judecată cele șase Planuri Urbanistice Zonale, votate de Consiliul Municipal Chișinău

Cancelaria de stat a notificat în instanțele de judecată cele șase Planuri Urbanistice Zonale (PUZ), votate de Consiliul Municipal Chișinău, anunță vicepremierul Andrei Spînu într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, niciunul dintre acestea nu a avut aviz general pozitiv de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, conform prevederilor legale.

Ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale a făcut apel către companiile de construcție și autoritățile publice locale să respecte procedurile legale atunci când implementează proiecte de acest gen și să nu transforme Chișinăul într-o aglomerație de clădiri.

Amintim că la 20 decembrie, consilierii socialiști, cei de la Platforma DA,  PCRM, PUN, PD, Partidul Șor și unii independenți au votat mai multe Planurile Urbanistice Zonale care nu ar respecta normele, iar Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale nu a eliberat aviz general. Ministrul Andrei Spânu a anunțat atunci că va sesiza Oficiul Cancelariei de Stat Chișinău pentru a verifica legalitatea acestor documente.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău