Canalul Suez va fi lărgit pentru evitarea unui nou blocaj precum cel produs de nava Ever Given. Egiptul anunță finanțări „uriașe”

  • 17 Mai 2021 08:00
Canalul Suez va fi lărgit pentru evitarea unui nou blocaj precum cel produs de nava Ever Given. Egiptul anunță finanțări „uriașe”

Autoritatea Canalului Suez a anunțat că intenționează să lărgească și să rezolve problemele existente pe Canalul Suez. Oficialii fac aceste schimbări în speranța de a evita repetarea haosului din luna martie, când nava-cargo Ever Given a eșuat în canalul Suez.

Autoritățile au declarat săptămâna aceasta că intenționează să lărgească și să adâncească părți ale Canalului Suez, relatează Mediafax, potrivit DIGI24.

Șeful Autorității Canalului Suez (SCA), Osama Rabie, a declarat că o porțiune a căii navigabile de 18,6 mile ar fi lărgită cu aproximativ 40 de metri și adâncită cu 10 metri pentru a îmbunătăți mișcarea navelor în zonă, potrivit Business Insider.

Extinderea va dura aproximativ doi ani, a spus Rabie.

Președintele egiptean Abdel-Fattah El-Sisi a subliniat că nu vrea să mobilizeze finanțări publice „uriașe” pentru proiect, dar nu a menționat suma.

Canalul Suez este una dintre cele mai importante căi navigabile din lume și leagă Marea Mediterană de Marea Roșie și de căile de transport către Asia. În prezent, acesta are o lungime de 190 de mile, o adâncime de 24 de metri și o lățime de 203 de metri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău