Canalul Suez a fost deblocat după o săptămână. Nava Ever Given, eliberată și repusă în circulație

  • 29 Martie 2021 17:13
Canalul Suez a fost deblocat după o săptămână. Nava Ever Given, eliberată și repusă în circulație

Canalul Suez a fost deblocat luni după-amiază, după ce uriașa navă Ever Given a fost eliberată și repusă în circulație, anunță autoritățile maritime egiptene, potrivit BBC, preluat de Digi24.ro

Nava Ever Given, care eșuase pe Canalul Suez în urmă cu o săptămână, este din nou în circulație, anunță Autoritatea maritimă din Egipt, citată de agențiile de presă Bloomberg și Reuters.

Traficul pe Canalul Suez, care face legătura între Marea Roșie și Marea Mediterană, va intra treptat în normalitate. Aproximativ 450 de nave erau blocate din cauza incidentului maritim.

Nava Ever Given, care are lungimea de aproximativ 400 de metri, lățimea de 59 de metri și gabaritul de peste 200.000 de tone, eșuase marțea trecută, blocându-se transversal pe Canalul Suez, în Egipt.

Nava portcontainer, înregistrată în Panama și utilizată de compania taiwaneză Evergreen Marine, se deplasa din China spre portul olandez Rotterdam.

Canalul Suez face legătura între Marea Roșie și Marea Mediterană, oferind cea mai scurtă rută maritimă între Asia și Europa. Aproximativ 12% dintre schimburile comerciale globale tranzitează Canalul Suez.

Autoritățile egiptene au mobilizat nave și excavatoare și au reușit repunerea în circulație a navei, care ar fi eșuat din cauza rafalelor puternice de vânt.

O navă uriașă care a blocat Canalul Suez timp de aproape o săptămână a fost în sfârșit eliberată, spun autoritățile egiptene.

Cel de 400 m lungime (1.300 ft) dat vreodată a fost încastrat peste canal înainte ca echipajele de salvare să o dea afară luni.

Nu a fost clar imediat când se poate relua traficul complet în canal.

Suez este una dintre cele mai aglomerate rute comerciale din lume, iar companiile au fost forțate să redirecționeze navele, provocând căderi lungi de sute de nave.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău