Canalul Mânecii, traversat de un nou număr record de aproape 600 de migranți într-o singură zi

  • 14 August 2021 12:19
Canalul Mânecii, traversat de un nou număr record de aproape 600 de migranți într-o singură zi

Aproape 600 de migranți au traversat săptămâna aceasta Canalul Mânecii într-o singură zi, ceea ce reprezintă un nou record, relatează sâmbătă dpa, citând asociații umanitare și presa britanică.

Joi, cel puțin 592 de migranți au dus la bun sfârșit călătoria periculoasă de pe țărmul francez pe cel britanic, dar un bărbat de 27 de ani din Eritreea s-a înecat după ce a sărit peste bordul unei ambarcațiuni care începuse să ia apă. Transportat la spital la Calais (Franța), acesta nu a mai putut fi salvat.

Prietena sa de 22 de ani a fost salvată și adusă înapoi la Dunquerke, în Franța, unde autoritățile au lansat o anchetă pentru omucidere, a declarat pentru agenția PA o asociație franceză de susținere a migranților.

Ministerul de interne britanic a făcut cunoscut vineri seara că un număr record de cel puțin 592 de migranți au fost salvați sau interceptați joi în tentativa de traversare a canalului spre Marea Britanie. Cel puțin 155 de migranți au fost interceptați de autoritățile franceze și readuși pe teritoriul francez, informează Agerpres.

Recordul precedent era de 482 de migranți și data din 4 august. Până acum în acest an peste 11.000 de migranți au reușit să traverseze Strâmtoarea Dover în ambarcațiuni de mici dimensiuni.

Ministrul de interne britanic Priti Patel și departamentul său s-au angajat în mod repetat să facă această rută "neviabilă", dar traversările au continuat. Criticii titularei de la Interne au cerut stabilirea de căi mai sigure și legale pentru cei care vor să solicite azil în Regatul Unit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău