Canada va trimite Ucrainei 39 de vehicule blindate

  • 08 Iulie 2022 18:52
Canada va trimite Ucrainei 39 de vehicule blindate

Canada va trimite în Ucraina, în cursul acestei veri, 39 de vehicule blindate fabricate de General Dynamics, pentru a ajuta Kyivul să se apere împotriva Rusiei, a anunțat ministrul canadian al apărării, Anita Anand.

Conform Reuters, așa-numitele vehicule blindate pentru suport ofensiv, fabricate la o uzină a General Dynamics din Londra, Ontario, pot fi utilizate ca ambulanțe, vehicule de întreținere și recuperare sau pentru a transporta militari.
 
Vehiculele fac parte din sprijinul militar anunțat de premierul Justin Trudeau, la finalul summitului NATO de la Madrid, de săptămâna trecută și prevăzut în aprilie, în bugetul Canadei, la o valoare de 500 de milioane de dolari canadieni.
 
Anand a declarat că contractul pentru vehicule blindate destinate Ucrainei este adițional unui contract separat, în valoare de miliarde de dolari, pentru 360 de vehicule blindate pentru forțele armate canadiene, ce a fost negociat cu General Dynamics Land Systems în 2019. Aceste 39 de vehicule vor începe să fie livrate în această vară, iar cele 360 rămase vor continua să fie livrate în lunile următoare, a spus Anand. 
 
Sursa: RRA
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău