Canada va livra Ucrainei încă patru tancuri Leopard

  • 25 Februarie 2023 12:25
Canada va livra Ucrainei încă patru tancuri Leopard

Canada va livra Ucrainei încă patru tancuri Leopard 2 pentru a ajuta la lupta împotriva invaziei ruse, ridicând la opt contribuția sa totală în acest domeniu, a anunțat premierul Justin Trudeau vineri, 24 februarie, aniversarea invaziei Ucrainei de către Rusia, scrie Agerpres.

„Canada este solidară cu Ucraina încă de la începutul conflictului (...) și așa vom rămâne", a subliniat premierul canadian în cursul unui briefing de presă la Toronto.

Președintele rus "Vladimir Putin a făcut o gravă eroare de calcul atunci când a lansat războiul său de agresiune. El i-a subestimat pe ucraineni și a subestimat solidaritatea prietenilor acestora din întreaga lume", a spus Justin Trudeau.

"Putin este periculos, este laș și slab", a adăugat el.

De asemenea, au fost luate noi sancțiuni împotriva a 129 de persoane, în special miniștri și parlamentari care au votat pentru măsuri în favoarea invaziei ruse, și a 63 de entități, dintre care majoritatea lucrează în sectorul apărării.

În plus, au fost deblocați peste 32 de milioane de dolari canadieni (22 de milioane de euro) ca ajutoare noi pentru "promovarea securității și stabilizării țării".

Ottawa va furniza, de asemenea, un vehicul blindat de recuperare și mii de muniții noi.

În ceea ce privește cele patru tancuri anunțate la sfârșitul lui ianuarie, acestea au ajuns în Polonia pentru a fi livrate Kievului, a precizat cabinetul premierului într-un comunicat.

Aceste noi măsuri au fost dezvăluite la scurt timp după ce Statele Unite au anunțat, în coordonare cu țările din G7, o vastă paletă de sancțiuni împotriva Rusiei, exact la un an de la începerea invaziei Ucrainei.

De asemenea, Uniunea Europeană a aprobat vineri seară un nou set de sancțiuni menite să lovească economia Rusiei pentru invadarea Ucrainei. Acestea includ noi restricții pentru exporturi spre Rusia în valoare de 11 miliarde de euro, înghețarea activelor a trei bănci și a numeroase entități, printre care întreprinderi iraniene acuzate că furnizează drone Moscovei.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău