Canada: Un atac cu armă albă a făcut un mort și cinci răniți, un suspect arestat

  • 28 Martie 2021 09:28
Canada: Un atac cu armă albă a făcut un mort și cinci răniți, un suspect arestat

O femeie a fost ucisă și alte cinci persoane rănite sâmbătă într-un cartier liniștit din Vancouver (vestul Canadei), după ce au fost înjunghiate dintr-un motiv necunoscut de un bărbat care a fost reținut rapid, notează AFP, preluat de AGERPRES.

Șase persoane au fost spitalizate după atacul care a avut loc sâmbătă după orele prânzului în apropierea bibliotecii municipale din Lynn Valley, într-o zonă rezidențială din nordul Vancouverului care este în stare de șoc. Una dintre acestea, o femeie a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a murit în urma rănilor, a anunțat poliția.

Suspectul este un bărbat cunoscut de serviciile de poliție și cu antecedente penale, a indicat într-un briefing de presă sergentul Frank Chang, de la poliția criminală din Vancouver, fără să ofere mai multe detalii.

Anchetatorii cred că suspectul a acționat singur, dar spun că nu cunosc motivele lui. Ei încă nu îl audiaseră pe presupusul autor la începutul serii și nu i-au dezvăluit identitatea.

"Credem că avem în custodie singurul suspect", a comentat Frank Chang. "Credem că știm cine a făcut ce, unde și când, treaba noastră acum este să stabilim de ce", a adăugat el.

Atacul, care a avut loc într-un cartier înstărit și liniștit din nordul orașului de pe malul Oceanului Pacific, i-a șocat pe polițiști și pe martori.

Canalul CTV a difuzat sâmbătă seară pe site-ul său o înregistrare video prezentată ca arătând arestarea suspectului, care pare să se înjunghie singur în picior înainte să se prăbușească și să fie arestat de mai mulți polițiști.

Sergentul Chang a lansat un apel la martori și i-a îndemnat pe autorii de înregistrări video să le transmită anchetatorilor, în loc să le posteze pe rețelele sociale.

Premierul Justin Trudeau și mai mulți membri ai guvernului au reacționat imediat pe Twitter.

 
"Gândurile mele sunt cu North Vancouver în seara asta", a comentat șeful guvernului. "Pentru toți cei afectați de incidentul violent care s-a produs la Lynn Valley, să știți că toți canadienii se gândesc la voi și le doresc celor răniți însănătoșire rapidă", a adăugat el. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău