Canada | Premierul Justin Trudeau atrage atenția asupra riscului unui amestec al Rusiei în alegeril

  • 06 Aprilie 2019 14:27
Canada | Premierul Justin Trudeau atrage atenția asupra riscului unui amestec al Rusiei în alegeril

Premierul Justin Trudeau a avertizat vineri asupra riscului ingerinței Rusiei în alegerile legislative prevăzute să se desfășoare în luna octombrie în Canada, relatează AFP.

"În cursul ultimilor ani am asistat la o creștere a amestecului sau a implicării actorilor străini în procesele democratice. Am văzut foarte bine că țări precum Rusia au fost la originea a numeroase campanii și (mesaje pe) rețelele sociale care au atras atenția", a declarat premierul canadian într-o declarație de presă la Toronto.

"Alegerile care vor avea loc peste șase luni vor fi decise de canadieni", a afirmat Trudeau, care își va pune în joc mandatul la alegerile federale din octombrie.

"Vom lucra foarte mult cu toate serviciile de informații și cu partenerii noștri din întreaga lume pentru a ne asigura că democrațiile noastre rămân puternice pentru toate vocile care se exprimă în cadrul lor", a adăugat prim-ministrul Canadei. "Suntem extrem de vigilenți".

Premierul Justin Trudeau a reiterat punctul de vedere exprimat vineri la Dinard, în Franța, de ministrul de externe canadian Chrystia Freeland. Aceasta a estimat drept "foarte probabilă" un amestec străin în următoarele alegeri canadiene.

''Suntem foarte neliniștiți. Estimăm că o ingerință este foarte probabilă și credem că protagoniști străini rău intenționați au depus deja eforturi în vederea perturbării democrației noastre'', a declarat șefa diplomației canadiene în marja reuniunii miniștrilor de externe ai G-7 din Franța. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău