Canada oferă 10 milioane de dolari pentru asistență umanitară pentru Israel, Cisiordania și Fâșia Gaza

  • 13 Octombrie 2023 17:23
Canada oferă 10 milioane de dolari pentru asistență umanitară pentru Israel, Cisiordania și Fâșia Gaza

Canada oferă o sumă inițială de 10 milioane de dolari pentru asistență umanitară pentru a răspunde nevoilor urgente legate de "criza din Israel, Cisiordania și Fâșia Gaza", a anunțat joi ministrul canadian al dezvoltării internaționale, Ahmed Hussen, scrie Rador.

O parte din finanțare va sprijini Crucea Roșie canadiană și partenerii Magen David Adom (MDA) din Israel și Societatea Semiluna Roșie din teritoriile palestiniene, se precizează în comunicat. Mai multe detalii privind alocările vor fi comunicate ulterior.

"Canada se va asigura că niciun ban nu va ajunge în mâinile Hamas", precizează comunicatul. Asistența, care va oferi asistență medicală de urgență, apă, alimente, servicii de protecție și asistență suplimentară pentru salvarea de vieți, este destinată "partenerilor umanitari experimentați și de încredere" care au făcut apel la ajutor, adaugă comunicatul și subliniază că siguranța și bunăstarea civililor trebuie să fie o prioritate și că ajutorul umanitar trebuie să ajungă rapid la aceștia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:11 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău