Canada: Guvernul prelungește măsura privind închiderea frontierelor până la sfârșitul lunii octombrie

  • 01 Octombrie 2020 08:12
Canada: Guvernul prelungește măsura privind închiderea frontierelor până la sfârșitul lunii octombrie

Guvenul canadian a anunțat miercuri că prelungește până la sfârșitul lunii octombrie măsura închiderii frontierelor pentru cetățenii străini, cu excepția celor a căror prezență pe teritoriul său este considerată esențială, transmite AFP, preluat de Agerpres.

"Prelungim restricțiile existente privind călătoriile internaționale din alte țări decât Statele Unite în Canada până pe 31 octombrie 2020" a anunțat pe Twitter ministrul canadian al siguranței publice Bill Blair.

Începând din martie anul trecut, călătorii care sosesc în Canada, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni canadieni, trebuie să respecte o carantină obligatorie de 14 zile pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

De la începutul lunii iunie, cetățenii străini se pot alătura familiilor care locuiesc în Canada, dacă sunt soți, copii, părinți sau tutori legali ai unor cetățeni canadieni. În afara acestor categorii sunt admise doar persoanele a căror prezență pe solul canadian este considerată esențială, cum ar fi anumiți angajați.

La rândul său, granița Canadei cu SUA rămâne închisă până pe 21 octombrie, ca parte a unui acord bilateral separat cu Washingtonul. Sunt autorizate doar comerțul cu mărfuri și călătoriile considerate esențiale. Închiderea celei mai lungi frontiere terestre din lume a fost decisă în martie și reînnoită în fiecare lună.

Miercuri, Canada a raportat 158.425 de noi cazuri și peste 9.300 de decese. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău