Canada aplică noi sancțiuni oligarhilor ruși, printre care și lui Roman Abramovici

  • 11 Martie 19:47
Canada aplică noi sancțiuni oligarhilor ruși, printre care și lui Roman Abramovici

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat vineri noi sancțiuni împotriva unor oligarhi ruși, printre care și Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea din Londra, informează AFP. Măsurile au fost luate ca reacție la invazia rusă în Ucraina.

"Astăzi anunțăm sancțiuni împotriva altor cinci persoane, inclusiv Roman Abramovici", a declarat Trudeau presei la Varșovia, la finalul unui turneu de șase zile în Europa. "Aceste persoane vor fi împiedicate să facă afaceri în Canada, iar activele lor vor fi blocate", a adăugat el, transmite Agerpres.

Canada este a doua țară care îl sancționează pe Abramovici, la o zi după Regatul Unit.

Miliardarul rus este acționar al companiei multinaționale Evraz, care asigură managementul unor oțelării în centrul Canadei, în provinciile Saskatchewan și Alberta.

Ceilalți patru oligarhi vizați de sancțiunile canadiene sunt înalți funcționari sau - ca și Abramovici - foști sau actuali asociați ai regimului de la Moscova, considerați de guvernul de la Ottawa "complici ai deciziei președintelui (rus Vladimir) Putin de a invada o țară pașnică și suverană", arată un comunicat al cabinetului lui Trudeau.

Premierul canadian a mai anunțat cu aceeași ocazie sancțiuni și împotriva a 32 de companii militare ruse.

Aceste măsuri se adaugă celor deja luate de Canada după ce Rusia a atacat Ucraina la sfârșitul lui februarie.

În Polonia, Trudeau a făcut de asemenea cunoscut că țara sa va acorda ajutoare umanitare în valoare de 50 de milioane de dolari canadieni (circa 35 de milioane de euro) și 117 milioane de dolari pentru procedurile de imigrare în vederea primirii în Canada a unor refugiați ucraineni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
29,41
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:3,13 m/s
Sun
25
Mon
26
Tue
29
Wed
28
Thu
23
Arhivă Radio Chișinău