Canada acordă Republicii Moldova un împrumut în valoare de 120 de mln de dolari. Cum vor fi folosiți banii

  • 19 Septembrie 17:19
Canada acordă Republicii Moldova un împrumut în valoare de 120 de mln de dolari. Cum vor fi folosiți banii

Canada va acorda suport bugetar Republicii Moldova în valoare de 120 de milioane de dolari canadieni. Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au aprobat raportul pentru proiectul de ratificare a acordului de facilitate de împrumut dintre Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Majestatea Sa Regele de drept al Canadei. Mijloacele financiare vor fi oferite prin intermediul Agenției „Global Affairs Canada”, potrivit unui comunicat de presă emis de Parlament.

Împrumutul va fi acordat pentru finanțarea necesităților bugetului de stat și suplinirea Programului oferit de Banca Mondială „Operațiunea Politica de dezvoltare pentru sprijinirea creșterii și rezilienței în Moldova”.

Mai exact, mijloacele financiare vor fi utilizate pentru consolidarea rezilienței gospodăriilor și refugiaților, promovarea creșterii durabile prin intensificarea concurenței și a creșterii generate de sectorul privat și sprijinirea rezilienței climatice și a tranziției către energia verde.

Împrumutul va fi debursat în două tranșe. Maturitatea creditului este de zece ani, inclusiv perioada de grație de trei ani.

Ratificarea Acordului de împrumut va fi propusă spre adoptare în plenul Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:8,23 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău