Canada a suspendat activităţile ambasadei sale în Venezuela

  • 03 Iunie 16:00
Canada a suspendat activităţile ambasadei sale în Venezuela

Canada şi-a închis temporar ambasada din Venezuela, reproşâdu-i preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro că refuză acreditarea de diplomaţi critici la adresa guvernului său, informează luni AFP, preluat de Agerpres.

Într-un comunicat publicat duminică, Ottawa a precizat în acelaşi timp că evaluează statutul reprezentanţilor diplomatici venezueleni în Canada.

Potrivit ministrului de externe canadian, Chrystia Freeland, citată în acest comunicat, "regimul (de la Caracas) a luat măsuri pentru a limita capacitatea unor ambasadori străini să funcţioneze în Venezuela, în special a celor care preconizează restabilirea democraţiei în Venezuela".

"Din nefericire, la sfârşitul lunii, diplomaţii canadieni din Venezuela nu vor fi în măsură să obţină o acreditare diplomatică în timpul regimului Maduro, iar vizele lor vor expira", explică Freeland. "În consecinţă, nu avem altă soluţie decât să suspendăm temporar activităţile noastre la ambasada Canadei în Venezuela şi aceasta începând de acum", adaugă ea, în comunicat.

Canada, membră, alături de alte 12 ţări din America Latină, a Grupului de la Lima, "va continua să apere drepturile poporului venezuelean şi reinstalarea completă a democraţiei în Venezuela", adaugă comunicatul.

În ianuarie, Canada, la unison cu SUA şi principalele ţări din America Latină, s-au numărat printre primele care l-au recunoscut pe Juan Guaido, preşedintele Adunării Naţionale şi liderul opoziţiei venezuelene, drept preşedinte interimar al ţării.

Peste 50 de ţări îl recunosc în prezent pe Guaido drept şef al statului venezuelean. Opoziţia consideră frauduloase alegerile prezidenţiale care au avut loc în mai 2018 şi care i-au permis preşedintelui socialist Nicolas Maduro să se menţină la putere. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chişinău
11,21 °C
ceață
Umiditate:93 %
Vint:5,1 m/s
Thu
2 °C
Fri
-1 °C
Sat
1 °C
Sun
1 °C
Mon
1 °C

Curs oficial BNM 20 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3885 -0.0121
USD 17.5041 -0.0379
RON 4.0597 -0.0051
UAH 0.7233 -0.0027
RUB 0.2745 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău