Canada a suspendat activitățile ambasadei sale în Venezuela

  • 03 Iunie 2019 16:00
Canada a suspendat activitățile ambasadei sale în Venezuela

Canada și-a închis temporar ambasada din Venezuela, reproșâdu-i președintelui venezuelean Nicolas Maduro că refuză acreditarea de diplomați critici la adresa guvernului său, informează luni AFP, preluat de Agerpres.

Într-un comunicat publicat duminică, Ottawa a precizat în același timp că evaluează statutul reprezentanților diplomatici venezueleni în Canada.

Potrivit ministrului de externe canadian, Chrystia Freeland, citată în acest comunicat, "regimul (de la Caracas) a luat măsuri pentru a limita capacitatea unor ambasadori străini să funcționeze în Venezuela, în special a celor care preconizează restabilirea democrației în Venezuela".

"Din nefericire, la sfârșitul lunii, diplomații canadieni din Venezuela nu vor fi în măsură să obțină o acreditare diplomatică în timpul regimului Maduro, iar vizele lor vor expira", explică Freeland. "În consecință, nu avem altă soluție decât să suspendăm temporar activitățile noastre la ambasada Canadei în Venezuela și aceasta începând de acum", adaugă ea, în comunicat.

Canada, membră, alături de alte 12 țări din America Latină, a Grupului de la Lima, "va continua să apere drepturile poporului venezuelean și reinstalarea completă a democrației în Venezuela", adaugă comunicatul.

În ianuarie, Canada, la unison cu SUA și principalele țări din America Latină, s-au numărat printre primele care l-au recunoscut pe Juan Guaido, președintele Adunării Naționale și liderul opoziției venezuelene, drept președinte interimar al țării.

Peste 50 de țări îl recunosc în prezent pe Guaido drept șef al statului venezuelean. Opoziția consideră frauduloase alegerile prezidențiale care au avut loc în mai 2018 și care i-au permis președintelui socialist Nicolas Maduro să se mențină la putere. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău