Canada a autorizat vaccinul Novavax, al cincilea ser aprobat în această țară

  • 18 Februarie 2022 09:44
Canada a autorizat vaccinul Novavax, al cincilea ser aprobat în această țară

Canada a autorizat joi vaccinul anti-COVID-19 Novavax, care devine astfel cel de-al cincilea ser aprobat în țară pentru adulții începând de la vârsta de 18 ani, a anunțat guvernul de la Ottawa, citat de AFP, scrie AGERPRES.

"În urma unei analize amănunțite și independente a datelor disponibile, Ministerul Sănătății a concluzionat că acest vaccin îndeplinește cerințele stricte ale Canadei de siguranță, eficacitate și calitate", a anunțat ministerul într-un comunicat.

Spre deosebire de vaccinurile cu ARN mesager dezvoltate de Pfizer-BioNTech și Moderna, serul creat de compania americană Novavax utilizează o tehnologie considerată clasică, similară celei folosite pentru producerea vaccinurilor împotriva hepatitei B și a tusei convulsive, care datează de câteva decenii și sunt utilizate pe scară largă în lume.

Serul produs de Novavax este un vaccin "sub-unitar" bazat pe proteine recombinate, care declanșează o reacție imunitară, fără prezența unui virus.

Potrivit studiilor clinice, vaccinul Novavax este eficient în proporție de 90% în reducerea numărului de cazuri simptomatice de COVID-19 și are o eficacitate de 100% în prevenirea îmbolnăvirilor grave.

Datele preliminare au arătat, de asemenea, că acest ser ar produce "anticorpi neutralizanți împotriva variantei Omicron", potrivit Health Canada.

Aproximativ 90% dintre canadieni sunt deja vaccinați împotriva COVID-19. De la începutul pandemiei, peste 35.000 de persoane au murit din cauza acestei boli în țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău