Canada a alocat un împrumut de 200 de milioane de dolari Ucrainei

  • 29 Ianuarie 2015 08:07
Canada a alocat un împrumut de 200 de milioane de dolari Ucrainei

Canada a alocat un nou împrumut de 200 de milioane de dolari Ucrainei pentru a ajuta economia acestei țări să facă față consecințelor conflictului din estul ei, a indicat premierul canadian Stephen Harper, citat de Agerpress.

După ce a participat împreună cu 'comunitatea internațională' la aplicarea sancțiunilor economice împotriva Rusiei și a intereselor proruse în ultimul an, guvernul canadian vrea să ajute la stabilizarea economiei ucrainene, a spus Harper.


Împrumutul de 200 de milioane de dolari 'cu o dobândă redusă', după cel similar ca sumă din septembrie, are scopul 'să favorizeze mai mult stabilitatea economică și socială în Ucraina', a explicat premierul canadian într-un comunicat.


Sancțiunile Canadei au vizat în special interesele petroliere ale Rusiei, bănci și acțiuni ale responsabililor ruși și proruși, paralel cu sancțiunile impuse de SUA și UE.


Anunțul despre împrumutul suplimentar al Canadei intervine după recrudescența violențelor în estul Ucrainei, marcată în special prin bombardarea orașului portuar Mariupol, soldat sâmbătă cu 30 de morți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău