Canabisul a fost legalizat pentru uz personal în Teritoriul Capitalei Australiene

  • 26 Septembrie 2019 11:10
Canabisul a fost legalizat pentru uz personal în Teritoriul Capitalei Australiene

Teritoriul Capitalei Australiene (Australian Capital Territory - ACT) a devenit prima jurisdicție din această țară care a legalizat consumul de canabis pentru uz personal, informează Xinhua.

Adunarea legislativă din acest teritoriu administrativ australian, în care este situată capitala Canberra, a votat recent pentru a legaliza deținerea, utilizarea și cultivarea unor cantități mici de canabis.

Noua lege, care va intra în vigoare pe 31 ianuarie 2020, va permite rezidenților să dețină până la 50 de grame de canabis per persoană și cel mult 4 plante de canabis per gospodărie.

Totuși, drogul rămâne ilegal prin prisma legilor federale australiene, ceea ce înseamnă că rezidenții din ACT ar putea în continuare să se confrunte cu anumite riscuri legale dacă fumează sau cultivă canabis.

"Aceast lege nu îndepărtează în totalitate riscul ca oamenii să fie arestați sub incidența legislației Commonwealth, iar noi suntem sinceri cu comunitatea noastră în legătură cu acest aspect", a declarat Gordon Ramsay, procurorul general din ACT, citat de Australian Broadcasting Corporation (ABC).

"Legislația din ACT dorește să asigure o apărare legală clară și specifică pentru orice adult care deține o cantitate mică de canabis pe teritoriul ACT, dar care este pus sub acuzare și judecat în conformitate cu legislația Commonwealth", a mai spus Gordon Ramsay.

"Dar, din nefericire, noua lege nu poate să împiedice ca cineva să fie arestat și pus sub acuzare dacă oficialii Commonwealth doresc să facă acest lucru sau chiar judecat dacă Procurorul public al Commonwealth-ului găsește de cuviință să facă acest lucru", a adăugat procurorul general din ACT.

Poliția din ACT a promis că va sprijini Guvernul local cu această lege, precizând că se va concentra mai puțin pe micii consumatori de canabis și mai mult pe crima organizată, ai cărei reprezentanți vând droguri în cantități mari.

Proiectul de lege a fost depus în Adunarea Legislativă din ACT de politicianul laburist Michael Pettersson. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău