Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Mbappe califică Franța în optimile de finală, Argentina lui Messi încă speră după victoria asupra Mexicului

  • 27 Noiembrie 2022 08:46
Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Mbappe califică Franța în optimile de finală, Argentina lui Messi încă speră după victoria asupra Mexicului

Franța este prima echipă calificată în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal, după ce golurile lui Mbappe din partida cu Danemarca, disputată aseară, au asigurat a doua victorie a „cocoșilor galici” în competiție.

După 0-0 la pauză, partea secundă a meciului a început cu Franța în ofensivă, iar Kylian Mbappe a deschis scorul în minutul 61, după ce a fost găsit în careul mic de pasa lui Theo Hernandez.

Avantajul francezilor a ținut șapte minute. Andreas Christensen a egalat în minutul 68 cu o lovitură de cap imparabilă.

Kylian Mabppe a dat lovitura în minutul 85, când a înscris din 4 metri după o centrare venită de la Griezmann și astfel Franța a devenit prima națională calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar.

Al doilea loc care duce în optimi din grupa D se va decide în urma partidelor Franța-Australia și Danemarca-Tunisia. 

După eșecul surprinzător din primul meci de la Cupa Mondială, 1-2 cu Arabia Saudită, Argentina a câștigat partida cu Mexic, scor 2-0.

Messi a „dezmorțit” tabela în minutul 64. Aflat în afara careului de 16 metri, starul argentian a șutat plasat din poziție centrală, fără nicio șansă pentru portarul Ochoa.

În minutul 87, Enzo Fernandez a șutat cu efect din colțul careului și a plasat mingea în vinclu.

Polonia conduce grupa C, cu 4 puncte, Argentina a urcat pe locul secund, cu 3 puncte, golaveraj +1, Arabia Saudită se află pe poziția a treia, tot cu trei puncte la activ, golaveraj -1, iar Mexic încheie clasamentul, cu un singur punct,

Toate cele 4 echipe au șansa de a accede în optimile de finală. Ultimele meciuri din grupă vor pune față în față Polonia cu Argentina și Mexic cu Tunisia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău