Campionatul Mondial de fotbal 2022 | Franța merge în finala competiției din Qatar. Campioana en-titre le-a ruinat visul africanilor și merge în ultimul act

  • 15 Decembrie 2022 08:15
Campionatul Mondial de fotbal 2022 | Franța merge în finala competiției din Qatar. Campioana en-titre le-a ruinat visul africanilor și merge în ultimul act

Selecționata Franței, campioana mondială en titre, s-a calificat în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Marocului cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, în a doua semifinală a turneului.

Franța a marcat la prima sa acțiune de poartă (5), când Theo Hernandez a reluat acrobatic în plasă după o minge respinsă de Dari la șutul lui Mbappe, scrie Agerpres.

''Leii din Atlas'' au fost foarte aproape de egalare în min. 10, când șutul lui Ounahi din afara careului a fost respins salvator de Lloris de la colț.

În min. 17, francezii se puteau desprinde pe tabelă, după o eroare a lui Saiss, însă Giroud, care a scăpat spre poartă, a șutat violent în bară. O mare ocazie s-a consumat și în min. 36, când Mbappe, lansat de Tchouameni, nu a reușit să trimită bine spre poartă, El-Yamiq a respins și Giroud a reluat pe lângă poarta goală.

Varane a creat și el pericol în min. 40, cu o reluare la colțul scurt, la un corner executat de Griezmann.

Marocanii au încheiat prima repriză pe val, trecând pe lângă egalare: la o fază prelungită de atac, fundașul El-Yamiq (44) a trimis spectaculos în bară din foarfecă.

Echipa antrenată de Regragui a continuat să caute egalarea și după pauză (marocanii au încheiat cu o posesie superioară, 51%-33%, 16% in constest, n. red.), dar acțiunile lor au fost din ce în ce mai palide cu trecerea timpului.

Konate a fost providențial în fața porții (53), respingând pasa lui Attiat-Allah pentru Amallah. În min. 76, Tchouameni a comis o greșeală în propria jumătate, dar Hamedallah nu a reușit să profite și a pierdut mingea în cele din urmă.

La poarta cealaltă, Fofana (74) a șutat pe lângă din unghi, însă imprecis.

Franța a închis conturile în min. 79, când Randal Kolo Muani a marcat la prima atingere după intrarea pe gazon, împingând mingea în plasă după șutul lui Mbappe deviat de Ezzalzouli.

În ultimele minute nu a lipsit mult ca africanii să înscrie golul de onoare, dar Ounahi (90+3) a șutat peste poartă din marginea careului, iar apoi Kounde (90+4) a respins din fața porții mingea deviată de Hamedallah, la șutul aceluiași Ounahi.

Franța este prima echipă care joacă două finale consecutive de Cupă Mondială de la Brazilia în 2002. Doar Italia (1934 și 1938) și Brazilia (1958 și 1962) au reușit să cucerească două trofee consecutive.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,03 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău