Campionatele Europene de gimnastică artistică vor avea loc în decembrie

  • 04 Iunie 2020 11:43
Campionatele Europene de gimnastică artistică vor avea loc în decembrie

Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică a decis, în cooperare cu comitetele locale de organizare, să reprogrameze Campionatele Europene de gimnastică artistică din acest în luna decembrie, a anunțat forul, joi, pe site-ul său oficial, preluat de Agerpres.

Astfel, Europenele masculine de gimnastică artistică, programate inițial la Baku, în perioada 27-31 mai, vor avea loc tot în capitala Azerbaidjanului, între 9 și 13 decembrie. Europenele feminine, care trebuiau să se desfășoare la Paris, între 30 aprilie și 3 mai, vor avea loc tot la Baku, în perioada 17-20 decembrie.

Europenele de gimnastică ritmică, prevăzute la Kiev, între 21 și 24 mai, vor fi găzduite de capitala Ucrainei în perioada 26-29 noiembrie.

Formatul competițiilor rămâne neschimbat, inclusiv locurile de calificare la JO de la Tokyo.

''Aceste decizii au fost luate având în vedere informațiile disponibile din partea federațiilor naționale și situația existentă în Europa în acest moment. Acum credem că este posibilă organizarea acestor evenimente în toamnă. Totuși, European Gymnastics va continua să evalueze situația în lunile următoare, iar dacă siguranța va fi în pericol vom acționa în consecință. Sănătatea gimnaștilor, a antrenorilor și spectatorilor rămâne principala noastră preocupare'', a declarat președintele European Gymnastics, Farid Gaibov.

Luna trecută, European Gymnastics a decis ca Europenele de trampolină din 2020, care trebuiau să aibă loc la Goeteborg (Suedia), în intervalul 7-10 mai, să fie amânate pentru perioada 29 aprilie-2 mai 2021, urmând să se desfășoare la Soci (Rusia).

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău