Campionatele Europene de gimnastică, anulate din cauza pandemiei de coronavirus

  • 17 Martie 2020 14:43
Campionatele Europene de gimnastică, anulate din cauza pandemiei de coronavirus

Campionatele Europene de gimnastică artistică, de gimnastică ritmică și de trampolină din acest an au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat, marți, Uniunea Europeană de Gimnastică (UEG) pe site-ul său oficial.

Europenele feminine de gimnastică artistică erau programate la Paris, între 30 aprilie și 3 mai, cele masculine erau prevăzute la Baku, în perioada 27-31 mai, Europenele de trampolină urmau să aibă loc la Goeteborg (Suedia), în intervalul 7-10 mai, iar Europenele de gimnastică ritmică trebuiau să aibă loc la Kiev, între 21 și 24 mai.

Decizia UEG vine în urma restricțiilor de circulație în contextul pandemiei, deși inițial forul continental avea în vedere organizarea lor cu măsuri stricte de siguranță,

UEG asigură că va lucra cu determinare pentru a găsi soluții viabile pentru toate aceste evenimente, pe care intenționează să le mute în a doua parte a anului și va colabora pentru acest lucru cu comitetele locale de organizare pentru găsirea unor date noi, mai multe informații urmând să fie publicate la finalul lunii aprilie.

Totodată, a fost informată Federația Internațională de Gimnastică, având în vedere că aceste competiții europene erau și turnee de calificare la JO. S-a cerut, astfel, o realocare a locurilor cotă pentru gimnaștii europeni.

''Principala noastră preocupare este siguranța și bunăstarea gimnaștilor, a anturajului lor, a fanilor și a partenerilor noștri. Având în vedere situația de azi, considerăm că amânarea acestor evenimente importante este cea mai bună soluție'', a declarat președintele UEG, Farid Gaibov.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău