Campanie națională pentru optimizarea consumului de energie

  • 07 Iunie 2022 14:59
Campanie națională pentru optimizarea consumului de energie

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pornește campania națională pentru o abordare gospodărească a energiei. Persoanele interesate pot să vină cu propuneri privind dezvoltarea campaniei prin completarea unui chestionar, transmite IPN.

Potrivit vicepremierului Andrei Spînu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, consumatorii care vor utiliza cu grijă sursele de energie vor putea să minimalizeze impactul crizei energetice. Se recomandă izolarea termică a caselor/clădirilor și accelerarea tranziției către energie curată, cum ar fi panouri fotovoltaice, turbine eoliene. La fel, există necesitatea de a sprijini proiectele energetice și de a încuraja investițiile private.

„Ne bucură faptul că mulți oameni din comunitatea creativă din țara noastră sunt interesați pentru a fi parte a acestui proces de dezvoltare a deprinderilor noi în consumul de energie de zi cu zi, impactul moderației în energie pentru mediul înconjurător și bugetul nostru. Vom fi recunoscători tuturor oamenilor de creație inspirați care vor contribui la dezvoltarea acestei campanii naționale și vor pune bazele unor obiceiuri sănătoase, vor ajuta cetățenii noștri să facă mai bine față provocărilor, dar și să contribuie la cultivarea obișnuințelor printr-un mod de viață mai conștient și mai calculate”, a precizat ministrul pe o rețea de socializare.

Un studiu din 2016 arată că timp de un an, din aprilie 2015 și până în aprilie 2016, pentru necesitățile casnice gospodăriile au consumat aproape 280 de milioane de metri cubi de gaze naturale și peste 1600 de milioane de kWh de energie electrică.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău