Campanie împotriva violenței: ”Bărbații adevărați nu bat femeile”

  • 26 Noiembrie 2012 15:40
Campanie împotriva violenței: ”Bărbații adevărați nu bat femeile”

O campanie împotriva violenței față de femei a fost lansată luni, 26 noiembrie, la Chișinău, cu sloganul ”Bărbații adevărați nu bat femeile”.

Timp de 16 zile, cât durează campania, vor avea loc acțiuni de informare și sensibilizare a opinie publice față de violența domestică. 

În acest spot social apare cu un mesaj împotriva violenței în familie medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice, Cristina Iovu, alături de colegii săi sportivi, Danila Artiomov, Diana Roșcovanu, Veaceslav Gojan și Verginiu Arapu.

Ana este una dintre victimele violenței domestice, care a găsit adăpost la ”Casa Mărioarei”, din Chișinău, instituție specializată în acordarea asistenței pentru femeile supuse abuzurilor. Ea povestește că nu ar fi reușit să scape din acest cerc al violenței, fără sprijinul unor membri ai comunității, dar, mai ales, fără un efort de voință.

În multe cazuri,asistenții sociali și polițiștii de sector nu cunosc și nu aplică legislația față de agresori, susține directorul Casei Mărioara, Elena Burcă.

Potrivit ministrului Muncii și Protecției Sociale, Valentina Buliga, care a făcut trimitere la un studiu al Biroului Național de Statistică realizat în 2010, femeile din Republica Moldova devin victime atât ale violenței fizice, cât și ale celei psihologice sau sexuale.

Datele oficiale ale Ministerului de Interne arată că din totalul infracțiunilor înregistrate, 10 la sută sunt comise în mediul familial, cel mai des împotriva femeilor și a copiilor.

Campania ”16 zile de acțiuni împotriva violenței în bază de gen” se desfășoară al 10-lea an în Republica Moldova și are loc în același timp în mai multe țări ale lumii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:1,03 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău