Campanie de strângere de fonduri pentru ridicarea Mănăstirii Eroilor Români de la Țiganca, lansată de TVR Moldova și Radio România Chișinău, în parteneriat cu asociații de pe ambele maluri ale Prutului

  • 03 Martie 2021 12:30
Campanie de strângere de fonduri pentru ridicarea Mănăstirii Eroilor Români de la Țiganca, lansată de TVR Moldova și Radio România Chișinău, în parteneriat cu asociații de pe ambele maluri ale Prutului TVR MOLDOVA

În memoria celor căzuți pentru Patrie, aducându-le cinstirea binecuvenită, TVR Moldova și Radio România Chișinău, în parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare pentru România, Asociația Tighina, Asociația Europeană de Strategii Politice “Nicolae Costin“, lansează campania de strângere de fonduri pentru ridicarea Mănăstirii Eroilor Români de la Țiganca.

Există locuri unde istoria s-a scris cu sânge.... Există locuri unde libertatea a luat forma sacrificiului suprem... Există locuri ce cheamă la memorie și mântuire... Un astfel de loc este Dealul Țiganca de pe malul Prutului, unde pământul mai păstrează urmele obuzelor ce i-au mușcat din holde în vara fierbinte a anului 1941, iar în noapte se mai aud gemetele celor care și-au pierdut viața în una dintre cele mai crâncene bătălii pentru Basarabia.

După decenii de tăcere, pământul a scos la iveală oasele înălbite, într-un ultim gest de chemare la memorie: cine nu-și cinstește eroii, n-are viitor! După mai multe demersuri, Statul Român a amenajat aici un cimitir ostășesc, cu 1200 de cruci ridicate în onoarea ostașilor și ofițerilor români care s-au jertfit pentru dezrobirea Basarabiei.

Locul este străjuit de bisericuța mănăstirii aflate în construcție: loc de închinăciune pe drumul onoarei, prima mănăstire din cadrul Episcopiei Basarabiei de Sud/ Republica Moldova/ Patriarhia Română, închinată eroilor care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea noastră.

În memoria celor căzuți pentru Patrie, aducându-le cinstirea binecuvenită, (TVR Moldova Radio România Chișinău, în parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare pentru România, Asociația Tighina, Asociația Europeană de Strategii Politice “Nicolae Costin“ ) lansează campania de strângere de fonduri pentru ridicarea Mănăstirii Eroilor Români de la Țiganca.

Să ne recuperăm istoria: fără memorie și morală nu există viitor!

Gestul tău contează!
Beneficiar Manastirea Eroilor Romani cu hramul "Inaltarea Domnului"
cod fiscal 1016620006909
BC Moldova Agroindbank S.A., sucursala Cantemir
cod AGRNMD2X712

Cont MDL (Cod IBAN) - MD16AG000000022514123505
Cont RON (Cod IBAN) - MD59AG000000022514123507

 


Sursa: TVR MOLDOVA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău