Campanie de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon în perioada rece

  • 27 Octombrie 2020 19:15
Campanie de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon în perioada rece

Înainte de începerea sezonului rece, oamenii sunt atenționați să verifice sobele și coșurile de fum înainte să aprindă focul în ele. Substanțele combustibile și lucrurile ușor inflamabile vor fi înlăturate din preajma instalațiilor de încălzit. Sunt recomandările Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a lansat o campanie de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon, transmite IPN.

Noaptea nu trebuie să ardă focul în sobă, iar ziua copiii nu vor fi lăsați nesupravegheați în casă cu focul aprins. Populația este atenționată și despre riscul utilizării instalațiilor electrice defecte, care pot provoca incendii în locuințe.

De la începutul anului 2020 au fost înregistrate 132 de incendii din cauza nerespectării regulilor de apărare împotriva incendiilor și utilizării necorespunzătoare a sobelor și a coșurilor de fum. În perioada lunilor septembrie –octombrie, 14 persoane au suferit intoxicații cu monoxid de carbon.

Campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ în perioada rece a anului a fost lansată în localitatea Băcioi, municipiul Chișinău. Salvatorii au vizitat mai multe gospodării și au vorbit oamenilor despre necesitatea respectării regulilor anti-incendiare. Campania urmează a fi desfășurată în toată țara.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău