Campanie de informare | Cum să inițiezi o afacere în mediul online

  • 01 Aprilie 2021 08:45
Campanie de informare | Cum să inițiezi o afacere în mediul online

În perioada pandemiei, mulți oameni au ajuns să producă bunuri și au ales ca soluție să le vândă online. Banca Națională a Moldovei menționează, într-un videografic, că vânzări în mediul online au loc oriunde în lume. Sunt sigure și rapide și pot fi făcute direct de la telefon, tabletă sau laptop. Pentru a lansa o afacere în mediul online, trebuie parcurși câțiva pași, precizează BNM.

„Mai întâi, vei alege un domeniu care va găzdui afacerea ta de internet, dar și infrastructura de plăți, cum ar fi platforma de e-commerce, market place etc. Apoi vei stabili cum vor achita cumpărătorii – în numerar, la post-terminal sau prin online banking, prin aplicații mobile sau cu portofelul electronic. Ulterior vei defini modul de stocare, livrare și returnare a produselor, iar în final vei pune la punct aspectele legale ce țin de evidența contabilă, licență, autorizații, taxe și altele. Băncile și prestatorii de servicii de plată nebancare oferă diverse posibilități, trebuie doar să alegi un prestator și să perfectezi actele necesare”, este mesajul transmis de BNM.

Banca Națională  propune publicului o serie de videografice care prezintă, în mod succint și accesibil, concepte financiare și sfaturi utile pentru viața de fiecare zi, conexă tot mai frecvent cu dezvoltarea rapidă a produselor și serviciilor financiare. Acestea fac parte din Campania de informare și sensibilizare „Educația financiară – un beneficiu personal, social și economic”, lansată de BNM în săptămână curentă, transmite IPN.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău