Campania națională „Plantează-ți viitorul”. Moldsilva pornește ample activități de înverzire

  • 18 Martie 09:15
Campania națională „Plantează-ți viitorul”. Moldsilva pornește ample activități de înverzire

Se dă startul Campaniei naționale „Plantează-ți viitorul”. Începând cu ziua de sâmbătă, 18 aprilie, se vor desfășura ample activități de înverzire.

În cadrul campaniei vor fi plantați puieți de diferite specii: stejari, salcâmi, nuci, paltini, arțari, cireși sălbatici (păsăresc). Directorul Agenției „Moldsilva”, Valeriu Caisîn, a precizat pentru IPN că pentru diferite suprafețe s-au făcut proiecte forestiere în care este descrisă și schema de împădurire. Pe un sector sunt plantați de la 5000 până la 6000 de puieți la hectar.

„Înainte de a fi sădiți acești copaci, noi avem o comunicare cu autoritățile publice locale, cu primăriile, pentru a identifica terenuri. Noi mergem la primării și explicăm condițiile în care ei oferă aceste suprafețe. Încheiem un contract pentru îngrijirea culturilor silvice pe termen de până la 10 ani. După care, terenurile împădurite se vor întoarce înapoi la primăriiˮ, a precizat directorul Agenției „Moldsilva”.

Specialiștii vor analiza solurile și vor decide speciile de arbori potriviți și densitatea plantării. „Campania se va desfășura pe parcursul lunii martie. După ce intră în vegetație puieții nu vom mai putea să-i plantăm, pentru că nu se prind când sunt cu floriˮ, a spus Valeriu Caisîn.

Până în prezent au fost identificate peste 13 mii de hectare pentru înverzire. Doritorii să participe la campanie sunt îndemnați să acceseze pagina oficială a Agenției „Moldsilva”, rubrica „Participă la plantări primăvara 2023”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
4,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:9,26 m/s
Wed
2
Thu
4
Fri
8
Sat
13
Sun
12
Arhivă Radio Chișinău