Campania ,,Hai de Paști acasă!”, lansată de Oficiul Național al Turismului și Ministerul Culturii

  • 28 Aprilie 13:25
Campania ,,Hai de Paști acasă!”, lansată de Oficiul Național al Turismului și Ministerul Culturii

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Oficiul Național al Turismului și Ministerul Culturii au lansat campania ,,Hai de Paști acasă!”.

Inițiativa încurajează cetățenii Rep. Moldova să se reunească cu familia și cei dragi, de sfintele sărbători, și să redescopere Moldova turistică. Campania își propune să sublinieze frumusețea și bucuria de a petrece în familie Sărbătoarea Învierii, de a savura împreună bucatele și aromele pascale.

În cadrul acestei campanii, coșul de Paști devine elementul central, cu o semnificație profundă în noaptea de înviere. Autorii campaniei explică că alimentele sfințite în această noapte nu sunt alese întâmplător, ci poartă mesaje spirituale profunde, precum oul roșu, simbol al divinității cosmogonice, și pasca, aderența la divinitate.

„De Paști, ne adunăm împreună mai mult decât la orice altă sărbătoare. Miracolul Învierii Domnului Iisus Hristos trezește în noi speranța de reînnoire, refacere și împrospătare a tuturor legăturilor dintre oameni. Împărțim ofrandele din coș cu cei dragi, pentru a rămâne uniți, protejați de credința în Bunul Dumnezeu și reconectați la pământul tămăduitor al baștinei”, se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii.

Totodată, pentru promovarea turismului intern, dar și a locașurilor sfinte care pot fi vizitate în Noaptea de Înviere, Oficiul Național al Turismului și Ministerul Culturii desfășoară campania „Ne-am pornit de Paști” (#NeamPornitDePasti) destinată promovării și susținerii produsului turistic național.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău