Campania electorală la Chișinău | Candidații fac promisiuni de modernizare a orașului, dezvoltarea infrastructurii pietonale sau aducerea practicilor de la Orhei în Capitală

  • 03 Octombrie 2019 13:36
Campania electorală la Chișinău | Candidații fac promisiuni de modernizare a orașului, dezvoltarea infrastructurii pietonale sau aducerea practicilor de la Orhei în Capitală

Campania electorală continuă la Chișinău cu diverse promisiuni pentru locuitorii orașului. Candidații la funcția de primar al Capitalei vorbesc despre modernizarea orașului, dezvoltarea infrastructurii pietonale sau aducerea practicilor de la Orhei la Chișinău.

Candidatul la funcția de primar al Capitalei, Victor Chironda, denunță distrugerea infrastructurii pietonale în orașul Chișinău. Candidatul mișcării „Forța noua” susține că dacă va ajunge primar va impune agenții economici să construiască trotuarele corect și să amenajeze spațiile publice din jurul clădirilor. El promite că va lărgi trotuarele și le va face accesibile, iar funcționarii de la primărie care au admis acapararea spațiilor destinate pietonilor vor fi demiși, declară Victor Chironda.

Partidul Stânga Europeană și-a lansat programul electoral pentru orașul Chișinău și a prezentat lista candidaților la funcția de consilier municipal. Reprezentanții acestui partid, promit un oraș confortabil, cu transport public îmbunătățit, un oraș verde, iar locuitorii vor avea acces la informații și documente din cadrul direcțiilor Primăriei.

Aspirantul Partidului Șor la funcția de primar al Capitalei, Valerii Klimenco, a anunțat că își dorește să aducă bunele practici din orașul Orhei la Chișinău.  Într-o conferință de presă, el a acuzat Partidul Socialiștilor că l-ar denigra prin intermediul unor instituții de presă. Valerii Klimenco a negat orice implicare a sa și a soției sale în „spălarea de bani”, de care au fost învinuiți în presă.

Candidatul Partidului Popular Românesc la funcția de primar al municipiului Chișinău, Vlad Țurcanu, s-a întâlni cu studenții Centrului de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale. Candidatul și-a prezentat programul său electoral și a discutat cu tinerii despre Chișinăul de mâine - Chișinăul tehnologiilor și al inteligenței. De asemenea, liderul PPR a argumentat de ce Republica Moldova nu poate avea altă cale decât drumul spre România.

Fostul primar interimar, Ruslan Codreanu, care nu a fost înregistrat în cursa electorală, a declarat că va contesta în instanța de judecată decizia consiliului electoral de circumscripție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău