Campania electorală britanică: Corbyn promite internet gratuit prin naționalizarea BT; Johnson: e un ''plan comunist nebunesc''

  • 15 Noiembrie 2019 18:40
Campania electorală britanică: Corbyn promite internet gratuit prin naționalizarea BT; Johnson: e un ''plan comunist nebunesc''

Liderul laburiștilor britanici, Jeremy Corbyn, a promis vineri că dacă va ajunge la guvernare în urma alegerilor anticipate din 12 decembrie va naționaliza compania de telecomunicații BT pentru a oferi astfel internet gratuit întregii Marii Britanii, idee descrisă de premierul conservator Boris Johnson drept un ''plan comunist nebunesc'', relatează Reuters, preluat de Agerpres.

În plus față de naționalizarea grupului BT, Corbyn a vorbit despre o reorganizare a întregii infrastructuri de telecomunicații a țării și de o creștere a taxelor percepute companiilor din sectorul înaltelor tehnologii.

''Un guvern laburist va face internetul gratuit pentru toată lumea. Aceasta este infrastructura esențială pentru secolul XXI. Cred că este prea importantă pentru a fi lăsată corporațiilor (...) Vom taxa corect corporațiile - Facebook și Google - pentru a acoperi cheltuielile curente'', a spus într-un discurs Corbyn, al cărui partid este în ultimul sondaj mult în urma celui conservator, cu 30% din intențiile de vot, față de 43% pentru conservatori.

Declarația sa i-a luat prin surprindere pe acționarii BT și a provocat o scădere cu 3,7% a valorii acțiunilor acestei companii, care nu se mai află sub controlul statului din anul 1984, când ea a fost o referință a politicii de privatizare a fostului premier conservator Margaret Thatcher.

După declarația lui Corbyn, premierul conservator în exercițiu, Boris Johnson, a spus tot într-un discurs de campanie că guvernul său ''finanțează un program extins de investiții în infrastructura rutieră, în telecomunicații, conexiuni la internet în bandă largă, nu în planul comunist nebunesc enunțat astăzi mai devreme''.

Cu sloganul de campanie ''Get Brexit Done'' (Să facem Brexitul), Johnson l-a acuzat din nou în această intervenție pe Corbyn pentru amânarea ieșirii din UE. ''Veniți cu noi să facem Brexitul, nu să pierdem mai mult timp și mai mult din viitorul economic prețios al acestei țări cu un alt referendum și alte ezitări și amânări'', a insistat premierul conservator.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
26
Cer fragmentat
Umiditate:50 %
Vint:5,7 m/s
Sun
22
Mon
22
Tue
24
Wed
25
Thu
23

Curs oficial BNM 16 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7864 -0.0000
USD 16.7051 -0.0000
RON 4.0919 -0.0000
UAH 0.6112 -0.0000
RUB 0.2276 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău