Campania de informare "Călătorește informat, revendică-ți drepturile!"

  • 22 Noiembrie 2016 17:19
Campania de informare

Autoritatea Aeronautică Civilă din RM a lansat campania de informare "Călătorește informat, revendică-ți drepturile!", care se va încheia pe 18 decembrie.

În cadrul campaniei, la Aeroportul Chișinău vor fi distribuite pliante cu informații despre drepturile călătorilor.

Potrivit INFOTAG, obiectivul campaniei este de a informa pasagerii că drepturile lor sunt reale și că nu pot fi ignorate de nimeni.

Când ajung la destinația finală cu întârziere de trei ore și mai mult, pasagerii pot cere compensații de 250 euro pentru zborurile pe o distanță mai mică de 1500 km, de 400 euro pentru zborurile pe distanța de 1500-3000 km, și de 600 euro pentru toate celelalte zboruri. Când întârzierea este de cel puțin 5 ore, pasagerul poate cere rambursarea întregului cost al biletului. Nu se acordă compensații în cazul în care operatorul de transport aerian poate face dovada că întârzierea este cauzată de împrejurări excepționale.

Pasagerul are dreptul la mese și băuturi răcoritoare gratis, la două apeluri telefonice sau mesaje. Dacă zborul este amânat pentru mai mult de o zi, pasagerul are dreptul la gazare hotelieră gratuită. 

Dacă zborul a fost anulat, pasagerul poate cere rambursarea costului biletului în termen de șapte zile. Pasagerul are dreptul la redirecționare, în condiții de transport comparabile. În același timp, nu se acordă compensați dacă pasagerul a fost informat despre anularea zborului cu 14 zile înainte. Operatorul de transport aerian poate reduce cu 50% compensația, dacă oferă redirecționarea cu un zbor alternativ, a cărui oră de sosire nu depășește cea a zborului rezervat inițial

Campania de informare este susținută de Delegația UE în RM și este realizată de Autoritatea Aeronautică Civilă, Agenția pentru Protecția Consumatorului și Guvernul RM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău