Campania de administrare a dozei a treia extinsă în Israel

  • 20 August 2021 15:00
Campania de administrare a dozei a treia extinsă în Israel

Premierul Israelului a primit, vineri, a treia doză a vaccinului Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19, după ce autoritățile au extins campania de administrare a dozei a treia la persoanele peste 40 de ani, în efortul de a contracara răspândirea variantei Delta a coronavirusului.

Numărul cazurilor noi a crescut semnificativ în Israel, de la apariția tulpinii Delta, iar Bennet, în vârstă de 49 de ani, a încercat să evite o carantină națională, prin intensificarea campaniei de vaccinare cu a treia doză.

În iulie, persoanele de peste 60 de ani au fost vaccinate cu doza a treia, înainte ca vârsta minimă pentru administrarea acesteia să fie scăzută la 50.

Ministerul Sănătății a anunțat, vineri, că a treia doză va fi administrată acum tuturor celor cu vârsta peste 40 de ani, care au primit a doua doză în urmă cu cel puțin cinci luni.

Ministerul a recomandat ca vaccinul, în doza a treia, să fie administrat profesorilor, lucrătorilor medicali și celor din căminele de îngrijire a bătrânilor, precum și femeilor însărcinate de toate vârstele.

Statele Unite au anunțat planurile de a oferi vaccinare cu a treia doză tuturor americanilor, invocând datele ce arată o diminuare a protecției în fața variantei Delta și după trecerea mai multor luni de la doza rapel.

Și Canada, Franța și Germania au anunțat campanii de vaccinare cu a treia doză.

"Dacă vă vaccinați cu a treia doză, vom putea evita o a patra perioadă de carantină", a declarat Bennet, înainte de a fi vaccinat, eveniment transmis live pe rețelele de socializare.

Peste un milion de persoane, din populația de 9,3 milioane a Israelului, au primit doza a treia a vaccinului anti-COVID-19, care, după cum a anunțat miercuri un furnizor medical israelian, este eficientă în proporție de 86% în prevenirea infectării.

Oficiali medicali israelieni au declarat că se observă semne inițiale ce arată că această campanie de vaccinare ar putea încetini rata de creștere a numărului de cazuri noi.

Aproximativ un milion de israelieni eligibili nu au primit nicio doză a vaccinului, iar numărul cazurilor grave a crescut, însă puține persoane vaccinate complet - cu vârsta între 40 și 50 de ani - s-au îmbolnăvit grav de COVID-19.

Studiile au arătat că vaccinul continuă să fie extrem de eficient în prevenirea îmbolnăvirii grave, însă eficacitatea acestuia împotriva noilor infectări scade, pe măsură ce varianta Delta se răspândește.

Oamenii de știință și agențiile de sănătate nu au ajuns la un consens cu privire la necesitatea unei a treia doze de vaccin, relatează REUTERS citată de RADOR.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău