Campania „Bună ziua” | Echipe mixte de polițiști și pompieri vor desfășura activități de informare și profilaxie în toată țara

  • 16 Noiembrie 2021 15:19
Campania „Bună ziua” | Echipe mixte de polițiști și pompieri vor desfășura activități de informare și profilaxie în toată țara

În următoarele două săptămâni, echipe mixte formate din polițiști, carabinieri și pompieri, vor activa pentru a soluționa un spectru de probleme legate de ordinea și securitatea publică cu care se confruntă cetățenii. Acțiunile vor avea loc în cadrul campaniei naționale de prevenire și dialog comunitar „Bună ziua”, lansată astăzi la Chișinău, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de lansare a campaniei au participat secretarii de stat ai MAI, Serghei Diaconu și Jana Costachi.

„Această campanie este foarte specială, pentru că vom vedea angajații tuturor subdiviziunilor implicați și în activități de prevenție, și profilaxie, pentru sporirea siguranței cetățenilor și a ordinii publice. Este o campanie națională de dialog comunitar, prin prezența activă a angajaților MAI în societate, până ca un conflict sau o urgență să se întâmple. Vom fi alături de oameni, îi vom informa cum să acționeze în situații de urgență pentru a fi în siguranță și a-i proteja pe cei dragi. Lansăm campania care va duce la descurajarea activităților infracționale și va preveni încălcările”, a spus Diaconu, transmite sursa citată.

Conform sursei citate, scopul campaniei este sporirea siguranței prin activități de prevenire și prezență activă a tuturor angajaților subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne în viața comunității. În cadrul campaniei vor fi delegați peste 2 800 de angajați ai instituțiilor din subordinea MAI – IGP, IGC, IGPF și IGSU, care zilnic vor merge în peste 200 de localități din țară.

La fel, în cadrul campaniei se vor desfășura activități de informare privind situația pandemică din țară și măsuri de precauție în scopul de prevenire a infectării cu virusul COVID-19. Echipajele mixte vor comunica cu responsabilii și cadrele medicale din spitalele raionale cu profil Covid, în vederea prevenirii situațiilor de risc și monitorizării siguranței antiincendiare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău