Camilla, ducesa de Cornwall, a fost testată pozitiv cu Covid-19

  • 14 Februarie 2022 15:02
Camilla, ducesa de Cornwall, a fost testată pozitiv cu Covid-19

Camilla, ducesa de Cornwall, s-a infectat cu SARS-CoV-2, a anunțat Clarence House prin intermediul unui comunicat. Săptămâna trecută și prințul Charles al Marii Britanii a fost testat pozitiv cu Covid-19, la doar câteva zile după ce regina Elisabeta a II-a și-a sărbătorit într-un cadru privat împlinirea a 70 de ani de domnie, ocazie cu care și-a exprimat dorința ca după moartea sa Camilla să devină regină-consoartă, informează DIGI24.ro.

"Alteța Sa Regală ducesa de Cornwall a fost testată pozitiv cu noul coronavirus și s-a plasat în autoizolare. Continuăm să respectăm recomandările guvernamentale", a anunțat luni biroul de presă de la Clarence House, reședința oficială a prințului Charles, potrivit sursei citate.

Camilla, în vârstă de 74 de ani, a contractat noul coronavirus pentru prima dată la doar câteva zile după ce prințul de Wales, în vârstă de 73 de ani, a fost testat pozitiv pentru a doua oară, săptămâna trecută. În comunicatul de luni, Clarence House nu a oferit actualizări despre starea de sănătate a prințului Charles și nici detalii despre starea ducesei Camilla.

Atât prințul Charles, cât și ducesa de Cornwall sunt vaccinați cu schema completă împotriva COVID-19 și au primit deja și dozele "booster".

O sursă din anturajul familiei regale a dezvăluit săptămâna trecută pentru Reuters că prințul Charles s-a întâlnit cu mama lui, regina Elisabeta a II-a, cu două zile înainte să fie testat pozitiv cu noul coronavirus. Sursa a precizat la acea vreme că suverana nu prezenta niciun simptom și că starea ei de sănătate este monitorizată cu atenție.

În mesajul care a marcat cea de-a 70-a aniversare a domniei sale, Regina Elisabeta a II-a a spus că este „dorința ei sinceră” ca ducesa de Cornwall, Camilla, să aibă numele de „regină” atunci când moștenitorul Coroanei, prințul Charles, va deveni rege.

Până acum, existau speculații că soția prințului Charles va fi numită „Prințesă consoartă”, dar în mesajul Reginei Elisabeta a II-a cu ocazia Jubileului de Platină se spune că, „atunci când va veni acel moment”, Camilla trebuie să devină „regina consoartă”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău