Camera Reprezentanților din SUA va vota sâmbătă asupra ajutorului de război pentru Ucraina și Israel

  • 17 Aprilie 20:07
Camera Reprezentanților din SUA va vota sâmbătă asupra ajutorului de război pentru Ucraina și Israel

Camera Reprezentanților din SUA va vota sâmbătă proiecte de lege separate care să deblocheze fonduri pentru Ucraina, Israel și Taiwan, a declarat miercuri liderul republican al instituției, Mike Johnson.

„Ne așteptăm ca votul privind adoptarea finală a acestor proiecte de lege să aibă loc sâmbătă seara”, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Mike Johnson, potrivit G4Media.

Aleșii vor vota asupra a patru texte, care nu au fost încă dezvăluite. Ajutorul pentru Ucraina va include „un mecanism de împrumut de ajutor”, a precizat liderul republican. Prins în dispute partizane, Congresul nu reușește de luni de zile să adopte fondurile pentru Kiev, aflat în război cu Rusia din februarie 2022.

Președintele american Joe Biden i-a îndemnat în repetate rânduri pe aleși să adopte fără întârziere un pachet de asistență militară și umanitară. Miercuri dimineață, el și-a repetat apelul într-un editorial publicat în Wall Street Journal. Camera Reprezentanților din SUA „trebuie să adopte de urgență” proiectele de lege privind un nou ajutor pentru Ucraina și Israel și privind ajutorul umanitar pentru Gaza, a cerut liderul democrat. „În timp ce ambele țări sunt perfect capabile să își apere propria suveranitate, ele depind de ajutorul american pentru a face acest lucru, inclusiv de arme. Iar noi ne aflăm într-un punct de cotitură”, a scris președintele american.

Președintele rus Vladimir Putin „vrea să subjuge poporul ucrainean și să absoarbă națiunea lor într-un nou imperiu rus”, a adăugat el, afirmând că „guvernul iranian vrea să distrugă Israelul și astfel să șteargă pentru totdeauna de pe hartă singurul stat evreu din lume”. „America nu trebuie să accepte niciodată niciunul dintre aceste rezultate”, a declarat Joe Biden.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău