Camera Reprezentanților decide miercuri când va trimite în Senat articolele de inculpare a lui Trump

  • 14 Ianuarie 2020 19:17
Camera Reprezentanților decide miercuri când va trimite în Senat articolele de inculpare a lui Trump

Camera Reprezentanților din Statele Unite va supune la vot, miercuri, un proiect de rezoluție care prevede trimiterea în Senat a articolelor de inculpare a președintelui Donald Trump în vederea demiterii, afirmă surse citate de agenția de presă Reuters.

Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților, a declarat în cadrul unei reuniuni a Partidului Democrat că vor fi desemnați și reprezentanții care vor formula oficial acuzațiile împotriva președintelui în procesul din Senat, a declarat congresmanul Henry Cuéllar.

Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate, a decis inculparea președintelui Donald Trump pentru abuz de putere și obstrucționarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden.

Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea președintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deține majoritatea în Senatul SUA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău