Camera de Conturi a Federației Ruse a depistat anul acesta la "Roskosmos" nereguli în valoare de 50 de miliarde de ruble

  • 30 Mai 2019 10:15
Camera de Conturi a Federației Ruse a depistat anul acesta la

În urma verificărilor efectuate anul trecut de Camera de Conturi a Federației Ruse, la "Roskosmos" au fost depistate nereguli în valoare de 50 de miliarde de ruble, transmite RBK, citând serviciul de presă al amintitului organ al controlului de stat din Rusia.

Potrivit sursei citate, suma neregulilor depistate în 2018 de același for a fost de aproximativ 760 de miliarde de ruble. Președintele Camerei de Conturi a Federației Ruse, Aleksei Kudrin, comentând aceste cifre, a apreciat că corporația de stat "Roskosmos" "este recordmană în ceea ce privește volumul fondurilor furate".

Ulterior, liderul "Roskosmos", Dmitri Rogozin, a trimis conducerii întreprinderilor care fac parte din amintita corporație de stat un mesaj în care reamintește responsabilitatea personală pentru încălcările financiare și economice și sunt aduse ca exemplu cazuri penale împotriva foștilor șefi ai structurilor "Roskosmos".

De remarcat că verificările la care se face referire nu se încadrează în categoria celor cu caracter secret.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău