Camera de Comerț și Universitatea de Stat au semnat un Acord de cooperare

  • 20 Mai 2021 11:54
Camera de Comerț și Universitatea de Stat au semnat un Acord de cooperare

Camera de Comerț și Industrie (CCI) și Universitatea de Stat din Moldova (USM) au semnat astăzi un Acord de cooperare. Documentul prevede susținerea și promovarea tinerilor specialiști, transmite MOLDPRES.

„Memorandumul semnat astăzi ne propune mai multe obiective pe care urmează să le promovăm împreună cu colegii de la USM. Este vorba despre pregătirea cadrelor, formarea continuă în cadrul companiilor autohtone, realizarea stagiilor de practică în întreprinderile din țară. La fel, ne propunem să avem o colaborare în ceea ce ține de stabilirea standardelor de calificare, observatorul pieței muncii ș.a.”, a declarat la evenimentul de semnare a acordului Sergiu Harea, președintele CCI, menționează sursa citată.

„Printre prioritățile noastre este și apropierea de piața muncii. Totodată, suntem împotriva bifării unor acorduri de dragul semnării și ne dorim realmente să întreprindem activități care să fie o foaie de parcurs în perioada ce urmează. Sunt sigur că vom reuși pentru că CCI este un partener strategic al Universității de Stat, acest lucru fiind demonstrat pe parcursul anilor”, a relevat rectorul USM, Igor Șarov.

Mai multe universități din Republica Moldova, printre care și USM, sunt membri ai CCI. La fel, unele instituții sunt și membri fondatori, odată cu adoptarea în 1999 a Legii cu privire la Camera de Comerț și Industrie.

În prezent, USM este cea mai mare universitate din țară, cu peste zece mii de studenți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău