Camera de Comerț și Industrie desfășoară Programul de instruire „Academia Exportatorilor”

  • 10 Noiembrie 2023 11:48
Camera de Comerț și Industrie desfășoară Programul de instruire „Academia Exportatorilor”

Camera de Comerț și Industrie (CCI) desfășoară, în perioada 9-28 noiembrie, cea de-a Vll-a ediție a Programului de instruire „Academia Exportatorilor”, transmite MOLDPRES.

În cadrul programului s-au înscris peste 20 de companii, seminarul fiind organizat atât în format on-line, cât și cu prezența fizică.

Potrivit CCI, programul include o serie de instruiri tematice referitor la marketingul internațional, strategii de comunicare și promovare, operațiuni import- export, instrumente de finanțare a afacerii și exportului.

Obiectivul de bază al programului de instruire este de a oferi participanților cunoștințe noi, necesare în dezvoltarea unei afaceri de succes, orientate spre export, prin sporirea abilitaților teoretice și practice ale personalului implicat în marketing și export.

Prezent la evenimentul de lansare a instruirilor, Sergiu Harea, președintele CCI, a menționat că, prin Academia Exportatorilor, Camera de Comerț și Industrie vrea să ajute întreprinderile mici și mijlocii să crească capacitățile de promovare a produselor pe piața internațională. „Pentru începători avem și „Academia Start Up”, unde ajutăm antreprenorii să se lanseze și să facă primii pași. Cei circa 25 de participanți ai „Academiei Exportatorului”, lansată astăzi, vor beneficia de sesiuni de informare și consultanță și vor deveni mai bine pregătiți și competitivi pe piața internațională”, a declarat Sergiu Harea.

Anual, în cadrul Centrului de Formare Antreprenorială al CCI sunt instruiți peste 2 000 de beneficiari, la cursuri precum: EUREM – Manager Energetic European; Traininguri corporative; Operațiuni import-export ș.a.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău