Cămașa cu altiță este inclusă în patrimoniul UNESCO

  • 01 Decembrie 2022 13:35
Cămașa cu altiță este inclusă în patrimoniul UNESCO

Cămașa cu altiță este inclusă de astăzi, 1 decembrie, în patrimoniul UNESCO. Dosarul a fost votat în unanimitate de cele 24 țări membre ale Comitetului care au apreciat valoarea elementului pentru identitatea culturală a României și Republicii Moldova, informează un comunicat de presă al Ministerului Culturii de la Chișinău.

Înscrierea elementului de identitate națională va asigura o mai bună conștientizare a valorii acestei arte tradiționale, precum și a necesității de protecție a practicilor specifice de creație transmise din generație în generație, în cadrul comunităților de pe ambele maluri ale Prutului, au subliniat delegațiile României și Republicii M.

În urma deciziei de astăzi, Ministerele Culturii din cele două țări responsabile de dosarul „Arta cămăși cu altiță - element de identitate culturală în România și Republica Moldova” au datoria de a continua să încurajeze efortul pe care comunitățile și creatorii îl fac pentru prezervarea și promovarea, de manieră durabilă, a elementelor de patrimoniu cultural imaterial.

Încluderea cămășii cu altiță a fost votată în cadrul celei de-a 17-a sesiuni a Comitetului Interguvernamental al UNESCO pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial care se desfășoară la Rabat, Maroc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău