Calitatea apei din apeductul municipal a fost testată la peste 25 de parametri fizico-chimici și bacteriologici

  • 15 Iunie 2020 12:35
Calitatea apei din apeductul municipal a fost testată la peste 25 de parametri fizico-chimici și bacteriologici

Pe parcursul lunii mai, specialiștii „Apă-Canal Chișinău” au prelevat peste 15 mii de probe și au efectuat aproape 31 de mii de încercări fizico-chimice și bacteriologice, transmite IPN.

Întreprinderea precizează într-un comunicat de presă că zilnic, înainte de pomparea în rețeaua de distribuție a municipiului Chișinău, calitatea apei este monitorizată la peste 25 de parametri fizico-chimici și bacteriologici. Testele se fac în Laboratorul Stației de apă Nistru și Laboratorul apă potabilă. Pentru stabilirea indicilor sanitaro-igienici se utilizează 37 de metode analitice validate.

Probele de apă sunt prelevate din fluviul Nistru, punctele de recepție a apei la etapele de tratare a Stației de tratare din Chișinău și Stația de apă Nistru, rezervoarele de apă potabilă, rețeaua centralizată de distribuție a municipiului. De asemenea, este vorba și despre fântânile arteziene și fântânile cu izvor local, aflate în gestiunea ACC, precum și cele din apeductele nou-construite, care ulterior se conectează la sistemul centralizat municipal, după înlăturarea scurgerilor, a plângerilor clienților, de la agenți economici și persoane fizice etc.

Calitatea apei în procesul de tratare și în sistemul public de alimentare cu apă potabilă este verificată lunar la toți parametrii indicați în actele normative existente și în conformitate cu graficele aprobate de Centrul de Sănătate Publică din Chișinău.

SA „ Apă- Canal Chișinău” face apel către consumatori să informeze despre neregulile observate la sistemul centralizat de alimentare cu apă și sistemul de canalizare, cu indicarea datelor de contact pentru a fi întreprinse măsurile necesare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău