California va retrage trupele de la frontiera dintre Statele Unite și Mexic

  • 11 Februarie 2019 17:30
California va retrage trupele de la frontiera dintre Statele Unite și Mexic

Guvernatorul statului american California, Gavin Newsom, a anunțat luni, 11 februarie, că dorește să retragă trupele de la frontiera dintre SUA și Mexic, în pofida declarațiilor președintelui american Donald Trump privind o criză de securitate în zonă, relatează publicația Los Angeles Times și agenția Reuters, citate de Mediafax.

Guvernatorul american va ține un discurs marți, în care va anunța oficial că le va da celor 360 de membri ai Gărzii Naționale prezenți la frontieră o nouă misiune, pentru a nu participa în „teatrul politic”.

Într-o mișcare similară, Michelle Lujan Grisham, guvernatorul statului american New Mexico, a ordonat săptămâna trecută retragerea trupelor americane prezente la granița cu Mexic. Guvernatorul Grisham a catalogat intervențiile președintelui Trump pe această temă drept o „șaradă”. 

Guvernatorul Californiei dorește să redistrubuie trupele de la graniță în cadrul altor misiuni, precum combaterea incendiilor de vegetație sau a traficului de droguri. 

„Urgența de la graniță este o criză contrafăcută. Acesta este răspunsul nostru pentru Casa Albă: Nu mai dorim diviziune, xenofobie și nativism”, se menționează în discursul pe care guvernatorul Californiei urmează să îl țină marți.

Donald Trump consideră că zidul de la frontiera dintre Statele Unite și Mexic este necesar pentru oprirea imigrației ilegale și a traficului de droguri. Opoziția democrată consideră dorința președintelui american scumpă, inutilă și imorală.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău